Drs. Dirk-Jan van der Avoort

Drs. Dirk-Jan van der Avoort (1980) behaalde in 2007 zijn artsexamen aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam en rondde eind 2016 zijn specialisatie tot Plastische-, Reconstructieve- en Handchirurg af.

Meer over drs. Dirk-Jan van der Avoort

“Ik ben plastisch chirurg met een subspecialisatie in hand- en polschirurgie. Het fijnzinnige van de plastische chirurgie en het technische aspect van de hand- en pols chirurgie maakt het werk een hele leuke combinatie. De problemen van mijn patiënten zijn vaak complex en daardoor voor mij een leuke en interessante uitdaging.

Ik wil het beste voor mijn patiënt proberen te bereiken en dat begint vaak met een goed gesprek en uitleg over ziektebeelden en onze mogelijkheden. Ik streef naar een tevreden patiënt maar zeker ook naar een goede, gezonde werksfeer en arts-patiënt relatie.

De meeste patiënten blijven me om hele verschillende redenen altijd bij. Soms gaat het om iemand die al tien jaar van het kastje naar de muur wordt gestuurd omdat niemand weet wat hij/zij heeft. Als je dan een diagnose hebt en dat kunt oplossen, is dit geweldig. Maar het kan ook een aangrijpend verhaal zijn of gewoon een click met een persoon als mens tot mens. Elke patiënt is uniek en dat verveeld nooit.”