Even polsen wat er aan de hand is – Utrecht

Xpert Clinics Hand- en polszorg nodigt u van harte uit om deel te nemen aan de gratis, geaccrediteerde nascholing op donderdag 8 december in onze kliniek in Utrecht.

Tijdens deze nascholing bespreken we de (patho)fysiologie,  differentiaaldiagnostiek, symptomen en mogelijke behandeling van de meest voorkomende aandoeningen in hand en pols. Aan bod komen o.a. het carpale tunnel syndroom, Quervain, M. Dupytren, triggerfinger, ganglion en artrose. Daarbij gaan we uit van de NHG standaard hand- en polsproblematiek.

Aan de hand van casuïstiek bespreken een handchirurg en een handtherapeut deze verschillende onderwerpen. We sluiten de avond af met een vaardigheidstraining Kenacort injecties zetten. U krijgt de gelegenheid om – met behulp van fantomen – het injecteren van Kenacort bij CTS, Triggerfinger en Quervain te oefenen.

Specifiek wordt ingegaan op wat u als huisarts kunt doen en wanneer het zinvol is om door te verwijzen. Naast een interactief theoretisch deel volgt ook een vaardigheidstraining injectietechnieken.

Presentatie door
Handchirurg Dr. Jeroen Smit

Accreditatie:
Voor het volgen van deze nascholing ontvangt u 2 accreditatiepunten.

Doelstelling van deze praktische en interactieve nascholing is verbreding van kennis en vaardigheden op gebied van hand – en polsproblematiek volgens de NHG-standaard.

Programma

  • 18:00 Ontvangst (inclusief een maaltijd)
  • 18:30 Start nascholing
  • 20:00 Pauze
  • 20:15 Workshop Kenacort Injecties zetten
  • 21:00 Afsluiting
Dr. Jeroen Smit
Ja, ik ben erbij
Gratis
Evenement Details