15 januari: Heup- en knieklachten bij de jonge patiënt

15 Jan 2020
17:30 - 21:15
Amsterdam

15 januari: Heup- en knieklachten bij de jonge patiënt

Xpert Orthopedie nodigt u van harte uit om deel te nemen aan de nascholing die op woensdag 15 januari plaatsvindt in Amsterdam. Sportklachten van de knie komen veel voor. Met name bandletsels die voor instabiliteit zorgen kunnen ook op lange termijn problemen geven. Daarnaast komen heupklachten frequent voor bij jonge en actieve mensen. Goed lichamelijk onderzoek kan helpen de juiste behandeling voor de patiënt te selecteren en helpen om de keuze tussen doorverwijzing naar orthopeed of fysiotherapeut te maken.

Tijdens deze scholing komt de diagnostiek en behandeling ligamentair- en meniscusletsel van de knie aan bod. Maar ook diagnostiek en behandeling van onder andere vormvarianten van de heup zoals impingment en dysplasie maar ook sportletsel rondom de heup zoals tendinose aan bod. Ook jonge patiënten kunnen getroffen worden door coxarthrose, deze populatie vraagt om een andere aanpak en we zullen ingaan op spiersparende technieken en botsparende implantaten.

We sluiten de avond af met een vaardigheidstraining van infiltratietechnieken. U krijgt de gelegenheid om – met behulp van fantomen – het injecteren te oefenen. Ook zal er aandacht worden besteed aan lichamelijk onderzoek voor de besproken afwijkingen.

Doelstelling van deze praktische en interactieve nascholing is verbreding van kennis en vaardigheden op gebied van heup- en knieklachten bij de jonge patiënt volgens de NHG standaard. Wij hopen u te mogen begroeten op 15 januari aanstaande.

Locatie

Xpert Orthopedie Amsterdam
Laarderhoogtweg 12
1101 EA Amsterdam

Programma

17.30 Ontvangst met buffet
18.30 Plenaire opening
18.45 Instabiliteit van de knie, wat wanneer te doen; D. Hoornenborg
19.45 Heupafwijkingen bij jonge patiënten; D. Haverkamp
20.45 Workshop infiltratietechnieken en lichamelijk onderzoek
21.15 Afsluiting met een borrel