Heup- en knieklachten bij de jonge patiënt – Amsterdam

Xpert Orthopedie nodigt u van harte uit om deel te nemen aan de nascholing “Heup- en knieklachten bij de jonge patiënt” die op woensdag 15 januari september plaatsvindt in Amsterdam.

Waarom deze nascholingen?
Sportklachten van de knie komen veel voor. Met name bandletsels die voor instabiliteit zorgen kunnen ook op lange termijn problemen geven. Daarnaast komen heupklachten frequent voor bij jonge en actieve mensen.

Goed lichamelijk onderzoek kan helpen de juiste behandeling voor de patiënt te selecteren en helpen om de keuze tussen doorverwijzing naar orthopeed of fysiotherapeut te maken.

Wat komt er aan bod?
Tijdens deze scholing behandelen we de diagnostiek en behandeling van ligamentair en/of meniscusletsel van de knie. Daarnaast ook de diagnostiek en behandeling van onder andere vormvarianten van de heup zoals tendinose.
Ook jonge patiënten kunnen getroffen worden door coxartrose. Deze populatie vraagt om een andere aanpak en we zullen ingaan op spiersparende technieken en botsparende implantaten.

We sluiten de avond af met een vaardigheidstraining van infiltratietechnieken. U krijgt de gelegenheid om – met behulp van fantomen – het injecteren te oefenen. Ook zal er aandacht worden besteed aan lichamelijk onderzoek voor de besproken afwijkingen.

Aantal accreditatiepunten: 2

Het programma:
17.30 Ontvangst met buffet
18.30 Plenaire opening
18.45 Instabiliteit van de knie, wat wanneer te doen; D. Hoornenborg
19:45 Heupafwijkingen bij jonge patiënten; D. Haverkamp
20.45 Workshop infiltratietechnieken en lichamelijk onderzoek
21.15 Afsluiting

Wij hopen u te mogen begroeten op 15 januari aanstaande.

Dr. Daniël Haverkamp
Drs. Daniel Hoornenborg
Ja, ik ben erbij
Gratis
Evenement Details